• Slider Ecologische energie

Energiezuinig bouwen en verbouwen heeft zowel voor u als het milieu voordelen:

  • een lagere energiefactuur,
  • meer wooncomfort,
  • en uw woning is meer waard op de verkoop- of verhuurmarkt.

Energiezuinig bouwen en verbouwen wordt op dit moment nog financieel ondersteund en is hierdoor interessant om nu te investeren in ecologische energie.

We geven u graag de meest voor de hand liggende oplossingen weer.


Zonneboiler

Een zonneboiler zet energie van de zon om in warm water. Het opgewekte warm water kan onder meer rechtstreeks verbruikt worden in de badkamer.
Door te kiezen voor een zonneboilercombi kan het opgewarmde water ook naar uw centrale ketel geleid worden en moet deze minder opwarmen. Het water kan dan gebruikt worden voor ondersteuning van uw centrale verwarming én sanitaire installatie.


Fotovoltaïsche panelen

Zonnepanelen voor het opwekken van electrische energie zijn een relatief goedkope oplossing voor het opwekken van hernieuwbare energie.
Hou er wel rekening mee dat de opbrengst afhangt van de oriëntatie en helling van uw dak.
Met een beperkt aantal panelen kan je al snel de helft van de elektriciteitsbehoefte van uw gezin dekken. Contacteer ons voor meer gedetailleerde info.


Warmtepomp

Denkt u aan warmtepomp? Met een warmtepomp kunt u uw huis verwarmen en in bepaalde uitvoeringen ook koelen.

Warmtepompen maken gebruik van de gratis warmte die opgeslagen is in de lucht, aarde en water.
Uiteraard is deze natuurlijke warmte niet voldoende en wordt deze met behulp van een compressor naar een hogere temperatuur gebracht om een aangenaam binnenklimaat te creeëren.
Warmtepompen lenen zich perfect voor lagetemperatuursystemen zoals vloer- of wandverwarming en zijn zowel geschikt voor nieuwbouw- als renovatieprojecten.
Voor de warmtepompsytemen wordt met Viessmann gewerkt.
Vraag vrijblijvende info aan, indien interesse.


Warmtenetten

Is een warmtenet beschikbaar in uw buurt? Bekijk zeker de mogelijkheid om hierop aan te sluiten. Deze netten zullen op termijn meer aan belang en rendement winnen.

Een warmtenet is een ondergronds net tussen bedrijven, instellingen en particulieren. Overtollige warmte die bedrijven en instanties overdag opwekken, wordt afgeleid en tot bij particulieren gebracht.